Torta rdeča skušnjava

ČOKOLADNI MOUSSE

Sestavine:

  • Smetana 500 g
  • Pastovocream 50 g
  • Moussecream+5 70 g
  • Delipaste čokolada 60 g

Priprava:

Segrejte 100 g smetane na 40 °C, dodajte Moussecream+5 in nato Pastovocream. Mešanico nato prelijte na preostanek smetane in ohladite za par minut v zamrzovalniku. Stepajte na nizki hitrosti, da dobite puhasto strukturo. Na koncu dodajte Delipasto čokolada.

PASIJONKIN MEHKI MOUSSE

Sestavine:

  • Smetana 500 g
  • Pastovocream 50 g
  • Moussecream+5 70 g
  • Delipaste pasijonka 50 g

Priprava:

Segrejte 100 g smetane na 40 °C, dodajte Moussecream+5 in nato Pastovocream. Mešanico nato prelijte na preostanek smetane in ohladite za par minut v zamrzovalniku. Stepajte na nizki hitrosti, da dobite puhasto strukturo. Na koncu dodajte Delipasto pasijonka.

POLNILO SLANA KARAMELA

Sestavine:

  • Angleška krema 1000 g
  • Temna čokolada (63 %) 420 g
  • Delipaste karamela 55 g
  • Sol 2 g

Priprava:

Segrejte Angleško kremo na 60 °C in nato dodajte ščepec sol, da se počasi raztopi. Mešanico prelijte na čokolado in premešajte. Nato dodajte Delipasto karamela.

SESTAVLJANJE TORTE

Na dno tortnega modela položite plast čokoladnih piškotov, dodajte Crockoloso mandelj/pinjole in polnilo slane karamele. Nato dodajte plast Čokoladnega in Pasijonkinega mehkega moussa. Prekrijete s Čokoladnim moussom in celotno torto oblijete z Nappage višnja.

 

Torta rdeča skušnjava
Oznake: