Veganska Sacher torta

SESTAVINE:

ČOKOLADNI VEGANSKI BISKVIT

175g          MOKA

50g             KAKAV V PRAHU

50g             BASE VEGAN

100g          KROMPIRJEV ŠKROB

160g          SLADKOR

175g          RASTLINSKO OLJE

390g          VODA

35g            DELIPASTE VANILIA SUPER

MARELIČNA MARMELADA FABBRI

ČOKOLADA ICING

 

 

POSTOPEK:

Najprej pripravite čokoladni veganski biskvit: v  mikserju stepemo vodo in Base vegan, pustimo nekaj časa počivati (tvoriti se mora nekaj pene), nato dodamo olje in mešamo.  Dodamo sladkor, kakav in na koncu Delipasto Vanilia. Z roko pomešamo moko in krompirjev škrob ter oboje počasi dodamo v maso. Testo zlijemo na pekač ter pečemo na 160°C za 20 minut v statični pečici brez vlage.

Testo nato prerežete in namažete z marelično marmelado. Vse skupaj prelijete s čokoladnim icingom.

 

Veganska Sacher torta
Oznake: